35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

AGRAÏMENTS DEL SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

FICOMIC, entitat organitzadora del Saló internacional del Còmic de Barcelona, vol agrair la col·laboració en primer lloc la col·laboració dels professionals del còmic: autors, editors, distribuïdors, llibreters són claus en l’èxit del certamen. També és molt important l’aportació que fan els fanzines, els aficionats, els col·leccionistes i els periodistes i crítics, ja siguin de mitjans generalistes o especialitzats.

El Saló del Còmic és una realitat també gràcies al suport que ens donen les administracions de l’Estat: l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Educación, Cultura y Deportes. A més comptem amb un gran patrocinador Nintendo Switch, mitjans de comunicació oficials i amb la col·laboració de diferents entitats i institucions.

PATROCINADORS

NINTENDO SWITCH

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona té a la nova consola Nintendo Switch com a patrocinador oficial del certamen. El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona serà el primer esdeveniment obert al públic on Nintendo mostrarà la seva nova consola, Nintendo Switch. En paraules del president de Nintendo, Tatsumi Kimishima, «Nintendo Switch és un nou concepte de consola domèstica que ofereix estils de joc molt diversos. Anem a presentar-li al món noves formes d'oci només possibles gràcies a les característiques úniques de Nintendo Switch i dels Joy-Con».

http://www.nintendo.es
MITJANS COL•LABORADORS

ADOLESCENTS.CAT

Adolescents.cat s’incorpora com a mitjà col·laborador. És un portal per a joves que volen llegir entreteniment i informació en català. Un indret per a relacionar-se amb gent de la seva generació, passar l'estona fent ús de qualsevol dels serveis del web i connectar amb els seus interessos. És el mitjà digital de referència en target juvenil amb uns 400.000 usuaris únics i més de 2 milions de visites mensuals.

http://www.adolescents.cat

EL PERIÓDICO

El Periódico és el diari oficial del 35 Saló Internacional del Còmic Barcelona, consolidant d’aquesta manera una llarga col·laboració amb el certamen. El Periódico és un diari de referència pel nombre de lectors i pel prestigi de la seva trajectòria com a mitjà escrit i digital. El Periódico té edicions impreses i digitals en català i castellà.

http://www.elperiodico.com

MÁXIMA FM

L’emissora oficial de ràdio del Saló del Còmic és Máxima FM, que pertany al grup PRISA RADIO, líder absolut d’audiència al panorama radiofònic espanyol. A més Máxima FM, el 35 Saló Internacional del Còmic Barcelona fa campanya a la Cadena SER i Los 40 del grup PRISA RADIO.

http://www.maxima.fm
INSTITUCIONS I ENTITATS COL•LABORADORES

ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA (AC/E)

Entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d’Espanya, dins i fora de les seves fronteres, a través d’un ampli programa d’activitats que inclouen exposicions, congressos, cicles de conferències, cinema, teatre, música, produccions audiovisuals i iniciatives que fomenten la mobilitat de professionals i creadors. Els projectes d’AC/E subratllen la diversa contribució espanyola a la cultura global, així com les recents aportacions dels seus creadors més actuals en els principals àmbits creatius, des de la ciència a la historia, les arts plàstiques, escèniques i audiovisuals, fins la literatura, la música, l’arquitectura i el disseny, entre molts d’altres.

http://www.accioncultural.es

ACCUH

L’Associació Catalana de Col·leccionistes d’Uniformes Històrics (ACCUH) està constituïda principalment per col·leccionistes i estudiosos de la història militar del Segle XX i la recreació històrica de la Segona Guerra Mundial. És una de les associacions dedicades a la recreació històrica més veteranes d’Espanya.  Des d’aquesta associació es pretén a través dels seus socis, aprofundir en el coneixement de la història militar en determinades vessants (en especial la uniformitat i organització dels exèrcits).  L’ACCUH exclou de manera clara i rotunda l’exaltació dels conflictes bèl·lics o la identificació amb qualsevol mena d’actitud política o ideològica.

http://www.accuh.com

AEROCLUB BARCELONA-SABADELL

L’Aeroclub Barcelona-Sabadell  té com a principal objectiu la Formació Aeronàutica en totes les seves modalitats, a més del foment i promoció de l’aviació esportiva.  És el primer club d’Europa  en diversitat de flota,  seccions esportives i  hores de vol. La creació de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell va ser el 27 de juliol de 1953. L’Aeroclub disposa d’unes instal•lacions modernes i àmplies i compta amb una flota de 45 aeronaus. Té la seva seu principal a l’Aeroport de Sabadell i una delegació de vol  a l’Aeròdrom de La Cerdanya (Girona). A l’Aeroclub s’hi pot desenvolupar activitat de vol a motor, helicòpter, vol a vela i ultralleuger.  La seva escola de pilots, Barcelona Flight School, està  reconeguda per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i s’hi  desenvolupen tota la franja de cursos per a la formació de pilots professionals i esportius. La seva àmplia experiència i el personal altament qualificat fan que l’Aeroclub sigui un referent en el món de l’Aviació.

http://www.aeroclub.es

BOMBERS DE BARCELONA

Bombers de Barcelona és l'organització que integrada dins l'Ajuntament de Barcelona, treballa per millorar les condicions de seguretat de les persones que conviuen en aquesta ciutat. A l'any 1865 s'estableix una companyia de Bombers a la ciutat de Barcelona, un embrió que, amb el pas dels anys, ha esdevingut el Cos de Bombers que avui tenim, amb moltes més competències, personal més ben preparat i un material d'alta tecnologia. Bombers de Barcelona fa un ressenyable esforç per mantenir el llegat i l’historia dels seus vehicles.

http://wwww.ajuntament.barcelona.cat/bombers

CARNET JOVE

El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que des de l'any 1986 té per objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves catalans a través de l'oferiment i la promoció de serveis, propostes i descomptes en diferents àmbits, entre els quals destaquen la cultura i la mobilitat internacional. Més enllà dels descomptes, des de l'any 2005 desenvolupa el Programa Connecta't, integrat per diferents actuacions i propostes que cerquen promoure aspectes com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat i tots aquells aspectes que aportin els joves, ja que el Carnet Jove és una eina proactiva a la seva disposició. Anualment es convoquen les Beques Carnet Jove, deu convocatòries per facilitar als joves l'accés al món professional en els àmbits del còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, grafisme, vestuari, caracterització, ambientació i muntatge musical. Carnet Jove està gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut. Els titulars del Carnet Jove gaudeixen d’un descompte de dos euros sobre el preu de l’entrada del Saló.

http://www.carnetjove.cat

CINESA

Més de 17 milions d'espectadors i 300 pel·lícules estrenades l'any avalen el compromís amb el cinema i la gestió de CINESA, empresa líder d'exhibició cinematogràfica a Espanya. Actualment, gestiona més de 500 pantalles del circuit espanyol amb més de 100.000 butaques en unes instal·lacions que prevalen la comoditat de l'espectador, el servei personalitzat i la qualitat d'imatge i so. CINESA gestiona més de 40 multicinemes repartits per tot el territori espanyol. Els titulars de Cinesacard gaudeixen d'un descompte de dos euros sobre el preu de l'entrada del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

http://www.carnetjove.cat

DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya col·labora en les activitats pedagògiques del Saló Internacional del Còmic de Barcelona des de fa deu anys. D’una banda, organitza les conferències de la jornada El còmic, una eina pedagògica, adreçada a professors. També organitza el concurs de còmic adreçat als alumnes de primària i secundària.

http://www.ensenyament.gencat.cat

ENTRESD

Des del 2013, EntresD  és l’empresa pionera en la distribució a Espanya d’impressores 3D de sobretaula. D’us senzill i acabats professionals, les seves impressores 3D s’adrecen tant a pimes com a escoles i sector del hobby. El seu catàleg consta de la gama d’impressores 3D UP - composada pels models UP Plus2, UP Mini2 y UP BOX- , consumibles i accessoris. EntresD col·labora en les activitats del Taller d’Impressores 3D del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

http://www.entresd.es

ESCOLA JOSO

A l’any 1982 José Solana, dibuixant i humorista amb una llarga trajectòria professional, va fundar a Barcelona l’Escola JOSO. Fins aquell moment, sense comptar alguns cursets per correspondència, no havia hagut mai a Espanya una escola especialitzada en ensenyar la tècnica dels còmics. En 35 anys, l’Escola JOSO ha format a més de 10.000 alumnes, ha ofert una gama molt àmplia de cursos, tant de còmic com d’altres disciplines artístiques, ha estat present en salons, escoles, centres cívics i moltes manifestacions d’oci amb els seus concursos i talleres. També disposa de professors que inclouen a alguns dels millors professionals del món del còmic, disseny, il·lustració o animació 3D. L’Escola JOSO dirigeix els Tallers de Còmic, Animació i Impressores 3D del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

http://www.escolajoso.es

FLEX

Flex és una empresa dedicada a la maquinària electroportàtil que col·labora a l’exposició Còmics en vol.

http://www.flex-tools.com

FPAC

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC) es una Entitat Benèfica i Cultural, i per tant sens ànim de lucre, que des de 1997 treballa en la Preservació del Patrimoni Històric Aeronàutic de Catalunya, la difusió de la Cultura Aeronàutica i la cooperació en la Formació Aeronàutica dels joves. Les activitats de la FPAC es fonamenten en la contribució econòmica i la dedicació professional dels Socis Benefactors i els Socis Benefactors Voluntaris. Per això compta amb una col·lecció d'aeronaus clàssiques en vol, per exposició estàtica, i per restaurar que es podrà veure de manera permanent al Jardí-Museu Aeronàutic de Catalunya, actualment en construcció a l'Aeroport de Sabadell.

 

http://pacvoluntari.blogspot.com/

http://www.fpac.org

FUNDACIÓN DIVINA PASTORA

La Fundación Divina Pastora patrocina el Premi a l’Autor Revelació del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb una dotació econòmica de 3.000 euros. La Fundación Divina Pastora és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu prestar atenció a persones amb alt risc d'exclusió social i està orientada a la promoció d'obres socials, benèfiques, metge-sanitàries i de protecció de salut. Així mateix, fomenta també la col·laboració amb diferents entitats per a impulsar la formació i informació en els àmbits educatiu, esportiu, mediambiental i de protecció de l'art i la cultura, amb especial atenció a la prevenció d'accidents, fomentant la docència, la formació i la investigació.

http://www.divinapastora.com/fundacion

GAUDÍ EXHIBITION CENTER I MUSEU DIOCESÀ

El Gaudí Exhibition Center de Barcelona i el Museu Diocesà de Barcelona participen a l’exposició Gaudí entre Vinyetes, a més de realitzar accions de col·laboració amb el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

http://www.gaudiexhibitioncenter.com

INTER S&R

Inter S&R és una empresa especialitzada en serveis de grans trasllats, relocation i mudances, nacionals i internacionals. Des de les seves seus a Barcelona, Madrid i Nova York ofereix una contrastada Garantia de Qualitat avalada pel Certificat ISO 9001 i l’experiència de més de 30 anys en l’execució de serveis integrals realitzats per professionals experimentats.

http://www.inters-r.com

MOTOh! BARCELONA

MOTOh! Barcelona és un esdeveniment únic que apropa al gran públic a les principals marques i als més destacats professionals del sector de la motocicleta. Barcelona, la capital europea amb els més gran número de motos per habitant, és el principal mercat nacional (25% del total), i la impulsora de la mobilitat urbana. MOTOh! Barcelona és una equilibrada combinació de mobilitat i oci que aporta tot el coneixement del mercat per a la promoció de l’oci i la mobilitat sobre dos rodes, prestant especial atenció a la seguretat vial, la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. La propera edició de MOTOh! Barcelona se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril a Fira Barcelona Montjuïc. MOTOh! Barcelona 2017 i el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona realitzaran diferents accions de cross marketing.

http://www.motohbarcelona.com

NON STOP BARCELONA ANIMACIÓ

Non Stop Barcelona Animació és el festival internacional d’animació de Barcelona. Aquest certamen ha celebrat sis exitoses edicions, que inclou entre les seves activitats projeccions, tallers classes magistrals i un concurs de curtmetratges. Non Stop Barcelona Animació col·labora en el Taller d’Animació del certamen.

http://www.nonstopbarcelona.com

TMB

Transports Metropolitans de Barcelona col·labora amb el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb diverses accions per fomentar l’ús del transport públic.

http://www.tmb.cat

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participarà al Saló del Còmic de forma activa, amb un estand informatiu amb la presència de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). A més de presentar projectes d'investigació relacionats amb els avenços en comunicacions aèries i sistemes de radionavegació, la UPC mostrarà el funcionament de receptors de ràdio que permetran escoltar diferents sistemes de comunicacions en banda aèria (veu i dades), i s'instal·larà un túnel de vent per realitzar in situ experiments d'anàlisi de perfils per optimitzar el disseny aerodinàmic d'avions i d'ales en generar un flux d'aire constant i laminar.

http://www.upc.edu
Contacte
C/. Palau, 4 - 08002 Barcelona (Spain)
info@ficomic.com

© 2006 - 2018 FICOMIC
Xarxes socials

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació.
Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes (cookies).
L'usuari pot evitar la generació de galetes (cookies) i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador.
Bloquejar les galetes (cookies) pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.