35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Premis : Votacions professionals
Premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona : VOTACIONS PROFESSIONALS

Els premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que són votats pels professionals del còmic, tenen com a objectiu la promoció i reconeixement dels nostres autors i autores, alhora que donen suport a la tasca dels editors que aposten per ells i elles. Els guardons també volen mostrar la riquesa i diversitat del còmic que es publica a Espanya, sense oblidar els nostres joves valors i als fanzines. En suma, volen ser un reconeixement al millor publicat a Espanya en l'any 2016.

El Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona té una dotació de 10.000 euros; el de Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol publicada a Espanya, de 10.000 euros; el d'Autor/Autora Espanyol Revelació, de 3.000 euros -amb el patrocini de la Fundació Divina Pastora, el de Millor Obra d'Autor/Autora Estranger publicada a Espanya no té dotació econòmica i el Premi al Millor Fanzine compta amb una assignació de 1.500 euros.

Les votacions professionals tenen dues fases. A la primera fase els professionals de la historieta d'Espanya (autors, agents, editors, distribuïdors, llibreters, crítics i periodistes especialitzats) triaran mitjançant votació als nominats de les categories a Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol publicada a Espanya, Millor Obra Obra d'Autor/Autora estrangera publicada a Espanya, Autor/Autora Espanyol Revelació i Millor Fanzine. Es podran votar fins a cinc candidats per categoria. Cada vot dels emesos es comptabilitzarà com un punt.

A partir de les votacions rebudes, els nominats als premis seran els deu candidats més votats respectivament en les categories de Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol i Millor Obra d'Autor/Autora Estranger publicada a Espanya. En la categoria d'Autor/Autora Espanyol Revelació i Millor Fanzine seran cinc els nominats. En una segona ronda de votacions, es demanarà el vot per a un sol candidat dels nominats per categoria. Un cop rebudes les votacions de la segona ronda, quedarà establert el guanyador de cadascuna de les categories. En aquesta segona ronda els professionals també votaran directament cinc noms per al Gran Premi del Saló del Còmic. El que obtingui més vots serà el guanyador.

Necessitem de la teva col·laboració per aconseguir que els premis resultin representatius de la professió. Et recordem que pel fet de participar en les dues fases de les votacions de professionals tindràs dues invitaciones al teu nom en el mostrador d’acreditacions situat en Fira de Barcelona Montjuïc. El període de votació de la segona ronda s'inicia el 23 de febrer de 2017 i la recepció de vots finalitza el 20 de març 2017.

El sistema de votacions professionals enguany presenta una novetat. Els professionals hauran d'escriure les seves dades en el formulari de la següent pestanya en aquesta web i omplir el full de votació. Us facilitem el correu premios@ficomic.com per si teniu qualsevol dubte.

Premis : Votacions professionals
BASES VOTACIONS. PREMIS 35 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

Millor obra d'Autor/Autora espanyol publicada a Espanya el 2016

Premi per a la millor obra d'autor o autora espanyol publicada a Espanya l'any 2016. Pot ser votat un còmic l'autoria del qual sigui compartida per autors i autores nacionals i estrangers. A la primera fase, els professionals del còmic votaran fins a un màxim de cinc obres. D'aquesta votació sortiran les deu obres amb més vots. En una segona fase, els mateixos professionals votaran a una sola obra entre les nominades. D'aquesta segona votació, resultarà guanyadora aquella obra que obtingui el major nombre de vots. Dotació del premi: 10.000 euros.

Guanyadors anteriors: El Licantropunk, de Max; Quotidiania Delirante, de Miguelanxo Prado; Doctor Vértigo, de Martí; Mi cabeza bajo el mar, de Pere Joan; Perro Nick, de Gallardo; El octavo día, de Daniel Torres; Trazo de Tiza, de Miguelanxo Prado;Museum, de Fernando de Felipe; Como Perros, de Max; El Artefacto Perverso, de Felipe Hernández Cava y Federico del Barrio;El Pie Frito, de Miguel Calatayud; Lope de Aguirre. La Expiación, de Felipe Hernández Cava y Ricard Castells; Paracuellos 3, de Carlos Giménez; Blacksad: Un Lugar entre las Sombras, de Juan Díaz Canales y Juanjo Guarnido; Cosecha Rosa, de José Luis Ágreda; 4 Botas, de Keko; Mantecatos, de Manel Fontdevila; La mansión de los Pampín, de Miguelanxo Prado; Blacksad 3. Alma Roja, de Juan Díaz Canales y Juanjo Guarnido;  Bardín, el Superrealista, de Max; Arrugas, de Paco Roca; Las serpientes ciegas, de Felipe Hernández Cava y Bartolomé Seguí; El arte de volar, de Antonio Altarriba y Kim; El invierno del dibujante, de Paco Roca; Aventuras de un oficinista japonés, de José Domingo; Ardalén, de Miguelanxo Prado; Los surcos del azar, de Paco Roca; Las meninas, de Santiago García y Javier Olivares; i El fantasma de Gaudí, de El Torres y Jesús Alonso Iglesias.

 

Premi a l'Autor/Autora Espanyol Revelació 2016

Premi a un nou valor de la historieta espanyola que hagi publicat a Espanya l'any 2016 la seva primera o segona obra unitària en àlbum, novel·la gràfica o un altre format d'edició que no tingui caràcter col·lectiu. La mecànica per escollir el guanyador tindrà dues fases. A la primera, els professionals del còmic votaran a cinc autors o autores. D'aquesta votació sortiran els cinc autors o autores amb més vots. En una segona fase, els mateixos professionals votaran a un sol autor o autora entre els nominats. D'aquesta segona votació, resultarà guanyador aquell autor o autora que obtingui el major nombre de vots. Dotació del premi: 3.000 euros. Patrocinat per la Fundació Divina Pastora.

Guanyadors anteriors: José María Beroy, Pasqual Ferry, Jaime Martín, Joaquín López Cruces, Miguel Ángel Martín, Calpurnio, Mauro Entrialgo, Pep Brocal, Santiago Sequeiros, Albert Monteys, María Colino, Sergio Córdoba y Ramon F. Bachs, Àlex Fito, Juanjo Guarnido, Luis Durán, Víctor Santos, Fermín Solís, Raquel Alzate, Pablo Auladell, David Rubín, Carlos Areces (Cärlos), Pere Mejan, Alfonso Zapico, David Sánchez, Lola Lorente, Oriol Hernández, Clara Soriano, Miki Montlló i Javi de Castro.

 

Millor Obra d'Autor/Autora Estranger publicada a Espanya el 2016

Premi per a la millor obra d'autor o autora estranger publicada a Espanya l'any 2016. La mecànica per escollir el guanyador tindrà dues fases. A la primera, els professionals del còmic votaran fins a un màxim de cinc obres. D'aquesta votació sortiran les deu obres amb més vots. En una segona fase, els mateixos professionals votaran a una sola obra entre les nominades. D'aquesta segona votació, resultarà guanyadora aquella obra que obtingui el major nombre de vots. Sense dotació econòmica.

Guanyadors anteriors: Fuegos, de Lorenzo Mattotti; Maus, de Art Spiegelman, Calvin & Hobbes, de Will Watterson; El condón asesino, de Ralf König; Las mujeres perdidas, de Jaime Hernández; Informe sobre Ciegos, de Alberto Breccia; Magnor el Poderoso, de Sergio Aragonés; Odio, de Peter Bagge; Río Veneno, de Gilbert Hernandez; El Club de Sangre, de Charles Burns;La Ciudad de Cristal, de David Mazzucchelli y Paul Karasik; 300, de Frank Miller; Ghost World, de Daniel Clowes; Maus, de Art Spiegelman; David Boring, de Daniel Clones; Barrio Lejano, de Jiro Taniguchi; Jimmy Corrigan. El chico más listo del mundo,de Chris Ware; Twentieth Century Boys, de Naoki Urasawa; Ice Haven, de Daniel Clowes; S, de Gipi; La educación de Hopey Glass, de Jaime Hernandez; Génesis, de Robert Crumb; Los muertos vivientes, de Robert Kirkman y Charlie Adlard; Arzak el vigilante, de Moebius; Portugal, de Cyril Pedrosa; El libro de los insectos humanos, de Osamu Tezuka; Saga, de Brian K. Vaughn y Fiona Staples; y  Una aventura de Spirou. El botones de verde caqui, de Yann i Olivier Schwartz.

 

Millor fanzine espanyol 2016

Premi en reconeixement al millor fanzine publicat a Espanya l'any 2016. La mecànica per escollir el guanyador tindrà dues fases. A la primera, els professionals del còmic votaran a cinc fanzines. D'aquesta votació sortiran els cinc fanzines amb més vots. En una segona fase, els mateixos professionals votaran a un sol fanzine entre els nominats. Els guanyadors a aquesta categoria no poden accedir al mateix premi en un termini de 5 anys. D'aquesta segona votació, resultarà guanyador aquell fanzine que obtingui el major nombre de vots. Dotació del premi: 1.500 euros.

Guanyadors anteriors: Sólo para LocosTMEOUrichPogoEl MaquinistaEl Nuevo MaquinistaMondo LirondoPaté de MarranoAnnabel LeerAuKovalski FlyIdiota y DiminutoComo Vacas Mirando el Tren, AmaníacoTMEO, Amaníaco, El Naufraguito, Cretino, BD BandaCabezabajo, Barsowia, Fanzine Enfermo, Rantifuso, Gato Negro, El Naufraguito, Usted, AdoboArrós NegreThermozero Cómics i Nimio.

 

Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona

En reconeixement a la trajectòria professional d'un autor o autora espanyol amb un mínim de 25 anys de treball publicat. Per optar a aquest premi l'autor o autora ha d'estar viu i no pot haver guanyat aquest guardó prèviament. Els professionals del còmic votaran a cinc autors o autores en la segona fase de les votacions. D'aquesta votació sortirà directament guanyador l'autor o autora que obtingui major nombre de vots. Dotació del premi: 10.000 euros.

Guanyadors anteriors: Alfons Figueras, Ambrós, Manuel Vázquez, Jordi Bernet, Raf, Alfonso Font, Francisco Ibáñez, Kim, José Sanchis, Enrique Ventura, Víctor Mora, Miguel Quesada y Pedro Quesada, Max, Nazario, Jan, Josep Maria Beà, Horacio Altuna, Carlos Giménez, Víctor de la Fuente, Miguelanxo Prado, Pasqual Ferry, Ana Miralles, Rubén Pellejero, Jordi Longarón, José Ortiz, Purita Campos, Miguel Gallardo, Enrique Sánchez Abulí i Josep Maria Blanco.

Contacte
C/. Palau, 4 - 08002 Barcelona (Spain)
info@ficomic.com

© 2006 - 2018 FICOMIC
Xarxes socials

Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació.
Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes (cookies).
L'usuari pot evitar la generació de galetes (cookies) i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador.
Bloquejar les galetes (cookies) pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.